sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Tallinnan joulutorilla

Saimme yllättäen ennakkoon joululahjaksi äitini kanssa joulumatkan Tallinnaan. Teimme päiväristeilyn m/s Finlandialla. Vierailun pääkohde oli tietenkin Tallinnan Raatihuoneenaukion joulutori. Legendan mukaan Tallinnan Raatihuoneentorilla on ollut maailman ensimmäinen joulukuusi jo vuonna 1441. Joulutori on avattu tänä vuonna 18.11. ja se kestää aina 7.1.2017 asti. Tori on avoinna viikon jokaisena päivänä klo 10-19 ja joulupyhinä 12-15. Tärkein keskus on iso koristeltu joulukuusi, jota ympäröi säteittäin joulumökit, - myyntikojut, joista voi ostaa jouluruokia ja -juomia sekä käsityöläistuotteita. Tuliaiseksi voi ostaa huovutettuja hattuja, huopatossuja, vaatteita, puisia käsitöitä, keramiikkaa, kynttilöitä, kransseja, ym. koristeita. Lämpimänä pysymiseen kuuma hehkuviini (hõõgveini) on hyvää. Sitä saa myös terästettynä eli siis alkoholilla vahvennettuna. Ja kannattaa kokeilla myös annosta, johon kuuluu tuoremakkaraa, hapankaalia ja paistettuja perunoita. Annos oli melko iso ja se maksoi 9e.


Viikonkoppuisin ja juhlapyhinä torilla on esiintymässä tanssi- ja lauluryhmiä sekä kuoroja. Ohjelmaa on perjantaisin ja lauantaisin klo 17-19 ja sunnuntaisin 12-14.


Jouluksi piti käydä jälleen ostamassa joulukahvit ja -teet Tea & Coffee Centrestä Virukeskuksesta. Tällä kertaa mukaan lähti mustikka-muffinkahvi ja suklaa-mantelikahvi ja useita paketteja teetä. Erityisesti kiinnostavia oli rooibos-teet, joista nyt ostin Redbush truffle-teetä sekä oolong, joista mukaan lähti mielenkiintoinen La luna oolong. Teet ovat halvempia Tallinnassa kuin esim. Helsingissä.


Minua vaivasi flunssa ja oli pakko käydä myös apteekissa, josta löytyi hyvää flunssalääkettä, jonkatyyppistä Suomesta saa vain reseptillä sekä nenää aukaisevaa nenäsalvaa. Apteekin henkilökunta oli jälleen avulaista ja ystävällistä. Sain paperin, jolla voi hakea kanta-asiakaskorttia, jolla on sitten mahdollisuus saada alennuksia. Hyvä iso apteekki on esim. Apotheka-ketjun apteekki Viru-keskuksessa. Linkin kautta löytyy apteekituotteiden hinnat, jos niitä haluaa etukäteen verrata Suomen hintoihin. Esim. monet Suomessa myytävät kipugeelit on puolet halvempia Tallinnassa.

Vaikka kahvila-ravintola Rae Restoran Raatihuoneen torilla on saanut huonoakin arvostelua, on meillä aina siellä ollessa ollut hyvä palvelu. Syyskuussa nautimme terassin auringonpaisteesta ja nyt kävimme sisällä juomassa oluet makkaran syönnin jälkeen ja minä flunssaisena otin kuumia juomia. Ravintolassa oli mukava tunnelma ja hyvä musiikki soi taustalla.

Rae Restoran & Kohvik

Vana Tallinn-kahvi
Illalla oli aika palata laivalle pakolliset savujuustot kainalossa ja vähän joulujuomiakin tuli ostettua. Laivamatkalla Bar Naissaar oli hyvä paikka haukata hieman suolaista ja nauttia viinistä. Henkilökunta osasi hyvin suositella sopivat viinit ja oli muutenkin erittäin ystävällistä. Mennessä otin kalamaistelulautasen valkoviinin kanssa ja lisäksi kokeilin glögiskumppaa. Paluumatkalla menimme samaan paikkaan ja otimme paahtopaistilautasen ja minä nautiskelin Brunello di Montalcinoa sen kera. Kaikenkaikkiaan oikein hyvä joulureissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti