perjantai 21. huhtikuuta 2017

Saapuminen kentälle ja vinkit lennolle

Saavu kentälle riittävän ajoissa, - itse varaan kentälle noin kaksi tuntia. Tarkista lentoyhtiöltä lähtöselvitysaikasi ja jos olet järjestetyllä matkalla, noudata matkanjärjestäjän ohjeita.

Lentokentän parkkihallit Helsinki-Vantaalla sijaitsevat lähellä terminaaleja. Parkkihinnan voi laskea Finavian sivuilta parkkilaskurilla

Asemalle pääsee nykyisin myös junalla. Helsingin keskustasta Tikkurilan kautta kulkeva juna tuo sinut suoraan terminaalien väliseen yhdyskäytävään.

Helsinki-Vantaan kenttä on myös Suomen toiseksi suurin linja-autoasema. Finnairin lentokenttäbussi lähtee Helsingin päärautateaseman edestä Elielinaukiolta ja vie sinut suoraan terminaalien etuoville.

Lähtöselvityksen voi tehdä ennakkoon netissä tai kentän check-in-automaatilla. Näin vältät jonottamisen. Automaattien toimintaan voi tutustua Finavian sivuilla. Lentokenttähenkilökunta auttaa ongelmatilanteissa. Selvitä etukäteen, mitä saa laittaa ruumaan ja mitä käsimatkatavaroihin.

Ota matkalippusi ja passisi esille mennessäsi turvatarkastukseen. Kaikki alle 100ml suuruiset nestepakkaukset, jotka saa ottaa mukaan käsimatkatavaroihin, tulee mahtua litran vetoiseen uudelleensuljettavaan pussiin. Kannettava tietokone on esitettävä ja tablettitietokoneesta on irroitettava kuoret, jos niitä on. Ota pois taskuistasi avaimet, kolikot ja muut metallitavarat. Riisu vyö. Kenkiä ei välttämättä tarvitse ottaa pois jalasta, mutta osassa kenkiä voi olla niin paljon metallia, että ne piippaavat tarkastuksessa. Silloin ne tulee riisua ja laittaa läpivalaisuun. Lapsiperheille on oma linja. Tiedän sen, koska erehdyin viimeksi menemään siitä läpi. 

Turvatarkastuksen jälkeen sinulla on usein aikaa haukata evästä ennen lentoa ja käydä vessassa sekä ostaa lennolle esim. vettä, pikkupurtavaa ja lukemista.

Ota lennolle mahdollisimman mukavat, väljät vaatteet. Lentosukista voi olla apua verenkierto-ongelmista kärsiville. Jos palelet herkästi, ota jotain lämmintä mukaasi ja esim. villasukat. Pitkillä lennoilla kannattaa liikutella jäseniä ja jumpata. Saatat tarvita myös niskatyynyä, korvatulppia ja silmälappuja.

Käyttäydy normaalisti. Kymmenen kilometrin korkeudessa matkustaminen ei tarkoita, että voisit unohtaa perushygienian. Ihmiset joutuvat olemaan koneessa melko lähekkäin, joten kannattaa olla tarkka.

Kuva Pixabay (Fuzz)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti