perjantai 10. maaliskuuta 2017

Vältä ravintolamokia!

Maaliskuun alussa oli taas aikaa pienelle lomalle Tallinnassa. Sää ei oikein suosinut käyntiämme, vaan lunta sateli ja tuuli viilensi oloa, että nollan tuntumissa oleva lämpötila tuntui kylmemmältä.

Aloitimme päivän Tallinnassa aamiaisella Scotland Yard pubissa, josta on tullut vakituinen pakollinen käyntikohde matkoillamme. Sieltä saa hyvää aamiaista hotellia odotellessa ja taasen takaisintullessa se on hyvä paikka hengähtää ostosten jälkeen ja odotella ennenkuin laiva lähtee takaisin kotia päin. Suomenkielinen menu löytyy TableOnlinen sivuilta tästä. Mieheni otti tälla kertaa uuniomeletin perunoiden, pekonin, tarhapapujen ja aurinkokuivattujen tomaattien kera  Minä otin Scotland Yardin aamiaisen. Molemmat oli maittavia. Juomaksi eestiläistä olutta Karksin Blond Munkia.


Scotland Yard
Hotelli oli tällä kertaa eri kuin aikaisemmilla kerroilla. Valitsimme keskeisellä paikalla olevan Radisson Blu Sky hotellin. Saimme huoneen 19. kerroksesta, josta oli hienot näkymät kaupunkiin. Ainoastaan harmaa ilma masensi hieman. Huone oli siisti ja viihtyisä. Ilma houkutteli pysymään sisällä ja loikoilemaan sängyssä, joka oli todella hyvä. Ainoana miinuksena huoneessa oli, että kylpyhuoneeseen kuului herkästi äänet viereisestä huoneesta. Käväisimme hotellin ylimmässä kerroksessa Lounge24:ssa ihastelemassa maisemia, mutta emme jääneet tällä kertaa pidemmäksi aikaa. Hotellin aamiainen ensimmäisessä kerroksessa oli myös todella hyvä. Olimme varanneet tälläkin kertaa hieronnat, mutta nyt eri paikasta nimeltään Sinine Salong. Tilat olivat erittäin kauniisti sisustetut, hoidot hyviä ja tilat hoitojen jälkeen rentoutumiseen viihtyisät. Tämä oli hieman kalliimpi kuin edellisellä matkallamme, mutta voisi sanoa että hinta-laatusuhde oli hyvä. Paikka sijaitsee Viru-hotellia vastapäätä. Salongilla on suomenkieliset nettisivut ja varaus onnistuu suomeksi myös.

TableOnlinen sivuja ja esimerkiksi TripAdvisoria kannattaa tutkia myös etukäteen, jotta löytää hyvän ravintolan Tallinnassa. Me emme nyt näin tehneet ja petyimme pahasti. Menimme illalla lumituiskun yltyessä ennalta meille tuntemattomaan ravintolaan Three Crowns. Paikka oli ihan mukavasti sisustettu tuoleja lukuunottamatta. Tarjoilija oli ystävällinen, mutta saamamme ruoka sekä oudoksutti että se ei ollut tarpeeksi kuumaa. Mieheni sai annoksen, jossa oli iso peruna keskellä ja minulla jättipaksu paistipala oli sienikastikkeen peitossa. Lisäksi vihannekset olivat viileitä. Olisi pitänyt palauttaa ruoka heti keittiöön, mutta en uskonut, että se olisi tilannetta paljoa enää parantanut. Jätin osan syömättä. Tilasimme lopuksi espressot ja sekin oli espressoannokseksi liian iso ja siten laimeaa. Olimme paikan ainoat asiakkaat ja minulla alkoi olla naurussa pitelemistä lopussa. Viimeinen kerta tähän paikkaan!Three Crowns ja iso peruna

Illan pettymyksen jälkeen ja ilman ollessa huono, ei taaskaan jaksettu aikaisen herätyksen vuoksi mennä drinkille illalla vaan suuntasimme Kaubamajan elintarvikeosastolle ostamaan herkkuja hotellihuoneeseen. Loppuilta köllöteltiin siis hotellihuoneessa telkkua katsellen kuten olin aikaisemmin lukenut blogin Samppanjaa muovimukista kirjoittajan tehneen edellisellä matkallaan, kun ilma ei houkutellut kaupungille. Liekö vanhuutta täälläkin?

Hyvien ravintoloiden löytäminen ei siis aina onnista, - tämä ei ollut meille ensimmäinen kerta Tallinnassa, vaikka kaupungin ravintolatarjontaa kehutaankin. Joten kannattaa kysellä tutuilta ja katsella netistä suosituksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti