keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Patikointi Firasta Oiaan

Jos pitää patikoinnista, kannattaa Santorinilla lomalla ollessaan ehdottomasti lähteä kalderan reunaa seuraavalle reitille pääkaupunki Firasta Oiaan. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä ja aika vaihtelee sen mukaan, kuinka useasti pysähtyy valokuvaamaan upeita maisemia.

Fira aamutuimaan

Keskellä kuvassa Skaros, ylhäällä oikealla Imerovigli, edessä Firostefani.
Kannattaa lähteä aamulla Firasta, niin on sopivasti lounasaikaan Oiassa. Reitti lähtee kaapelihissien yläpuolelta Firasta ja kun seuraa reittiä, joka kulkee pääasiassa aina vasemmalla, ei oikestaan voi eksyä tieltä.Ensin saavutaan Firostefaniin ja edessä näkyy Skaros ja Imerovigli. Imeroviglissä on mahdollisuus pysähtyä vaikka juomaan jotain ja käydä wc:ssä, sillä sen jälkeen matkalla ei ole ravintoloita ennenkuin Firassa.
Imeroviglin jälkeen maisema muuttuu, - valkoiset talot jäävät taakse ja reitti on kivikkoisempaa, mutta kuitenkin kuljettavissa. Varaa matkalle juotavaa, hyvät kengät, päähine ja kamera sekä mahdollisesti jotain pientä purtavaa, sillä auringonpaiste on usein paahtavaa. Me teimme tämän reissun kesäkuun lopussa. Palasimme Oiasta Firaan bussilla.


Taustalla viimenkin Oia

Oia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti