maanantai 16. tammikuuta 2017

Matkakirjoja

En ole kovin innokas lukemaan kirjoja, mutta matkakirjat saatan ahmaista nopeastikin. Tässä listaan muutamia kirjoja vuosien varrelta. Monet eivät ole kovinkaan uusia julkaisuja, mutta tarinat, seikkailut ja kokemukset ovat aina yhtä mukavaa luettavaa. Vanhempia kirjoja voi yrittää hankkia esim. Huuto.netistä tai antikvariaateista esim. Finlandia Kirjasta sekä kirjastoista.

Pirkko Vekkeli & Liisa Jäppinen, Tätinä taipaleella, Erilainen vaellus Santiago de Compostelaan, Helsinki-kirjat 2012.

Kaksi aikuista naista tapaavat toisensa ja tekevät viidessä minuutissa päätöksen lähteä yhteiselle vaellukselle Espanjan legendaariselle Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitille. Erilaisen vaelluksesta tekee naisten asenne: Ei ole tarpeen paahtaa kymmeniä kilometrejä päivässä jalat rakoilla ja tuskan hiki otsalla. Vähempikin riittää. Keskellä valokuvaliitteitä.


Merja Mähkä, Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois, 543 päivän reppumatka, Tammi 2012.

Syyskuussa 2009 Merja Mähkä lähtee Delhiin pelkkä menolippu taskussaan. Delhistä Merjan matka jatkuu mantereelta toiselle läpi mitä ihmeellisimpien paikkojen. Mukavasti kuvitettu kirja. Joskus on vain pakko lähteä!


Jukka Salminen, Polkupyörällä maailman ympäri, SKS 2013.

Jukka Salmisen matka sai alkunsa päähänpistosta. Matka vie hänet Indonesian tulivuorilta Australian aavikolle ja Kambodzan viidakoista Himalajan huipuille. Kuvitettu.

Carina Räihä, Huipulta huipulle - Elämänmuutos ja Everest, Tammi 2010.

Räihä jätti työuransa pankissa vuonna 2009 voidakseen keskittyä Mount Everestin valloittamiseen. Hän oli harrastanut vuorikiipeilyä yli kymmenen vuotta ja oli ensimmäinen suomalainen nainen, joka huiputti Everestin.


Frances Mayesin kirjat: Toscanan auringon alla, WSOY 1996, sekä Bella Toscana, WSOY 1999.

Ihanaa elämää Italiassa. Kertomus Frances Mayesin päätöksestä kunnostaa talo Toscanassa ja muuttaa Italiaan. Bella Toscanassa Mayes jatkaa kertomustaan ja keskittyy nauttimaan elämästään Italiassa.

 

Merja Tynkkynen, Valkoinen sohva Rivieralla, Nemo 2003.

Nelikymppinen perheenäiti lähtee etsimään haaveidensa loma-asuntoa Ranskan Rivieralta.

Sabine Kueglerin kirjat: Viidakkolapsi, Helmi 2006, sekä Paluu viidakkoon, Helmi 2007.

Saksalainen Sabine saapuu viisivuotiaana Länsi-Papuaan Indonesiaan yhdessä kielentutkijoina ja lähetystyöntekijöinä toimivien vanhempiensa, isosiskonsa ja pikkuveljensä kanssa. Perhe elää aarniometsässä vastikään löydetyn fayu-heimon parissa.

Eija Wagerin kirjat: Tupaantulijaiset Italiassa, WSOY 2002, sekä Vuorten valo, WSOY 2006.

Italiassa asuva suomalainen toimittaja Eija Wager toteutti haaveensa ja osti maapalan pienestä vuoristokylästä Como-järven länsirinteillä. Hän muutti Milanosta Molobbioon, teetti puolilahosta navetasta tuvan ja rakensi oman maaseutuidyllinsä.

 
Chris Stewart, Andalusialaiset sitruunat, WSOY 2000.

Chris Stewart jätti Genesis-yhtyeen rumpalinpaikan 17-vuotiaana. Hän matkustaa Andalusiaan tutustuakseen kaupan oleviin maatiloihin - ja hankkii sellaisen ensi katsomalla.

Anna-Mari Raaska, Belizessä kaikki on paremmin, Nemo 2000.

Anna-Mari Raaska toteutti suuren umelmansa ja muutti miehen ja lasten kanssa Belizeen. Kaikki ei kuitenkaan mennyt heti suunnitelmien mukaan. Kaunis kuvitus.

Annie Hawesin kirjat: Extra Virgin, Tammi 2001; Kypsä poimittavaksi, Tammi 2003, sekä Calabrian perintö, Tammi 2007.

Annie Hawes kertoo lämpimästi ja ironisesti elämästään, talostaan ja ihmissuhteistaan Ligurian oliivilehdoissa. Calabrian perinnössä hän matkustaa miehensä kotiseudulle Calabriaan.Janet Wallach, Aavikon kuningatar, Getrude Bellin ainutlaatuinen elämä, Otava 1996.

Gertrude Belliä on sanottu 'Irakin kruunaamattomaksi kuningattareksi' ja 'aivoiksi Arabian Lawrencen taustalla'. Hän oli kuuluisa arkeologi, tutkimusmatkailija, joka tunkeutui Arabian vaaralliselle aavikolle kiväärit kätkettyinä alushameisiin.

Jaakko Selin, Jaakon matkassa, Sanoma 2013.

Kirjassa on kaksikymmentäneljä matkatarinaa kolmen vuosikymmenen ajalta. Seikkailujen välissä lukijalle kerrotaan, mitä todella tapahtui ja miksi.


Ella Kanninen, Ellan Toscana, Kyläelämää Italiassa, Tammi 2016.

Ella Kanninen on toimittaja ja monista tv-ohjelmista tuttu. 15 vuotta sitten hän lähti Italiaan kielikurssille, josta alkoi seikkailu, joka jatkuu edelleen. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti