maanantai 30. tammikuuta 2017

Lentojen vertailut ja varaaminen

Hankin lentojen hintatietoja ennakkoon hakukoneista mm. Momondosta. Hakukenttään laitetaan lähtöpaikka ja kohde sekä haluttu meno- ja paluupäivä tai esim. pelkkä menopäivä. Hakuehtoina voi olla kaikki saatavilla olevat lennot, suorat lennot, lennot enintään yhdellä välilaskulla, jne. Lennon enimmäiskeston voi säätää, samoin meno- ja paluumatkan halutut vuorokauden ajankohdat. Myös välilaskupaikan voi valita tai lentoyhtiöt, joita haku koskee.

Haku tuo esiin mm. halvimman, sopivimman ja nopeimman vaihtoehdon. Kun sopiva lento löytyy, siitä saa lisätietoa painamalla 'Lennon tiedot'-kohtaa. Sen jälkeen avautuu ikkuna, josta näkee saapumis- ja lähtöajat sekä koneenvaihtoajan. Välilaskulliset lennot ovat yleensä halvimpia, mutta pitää olla tarkkana, ettei niihin kulu liikaa kallista matka-aikaa. Lisäksi hakukone tuo esiin sivustot, jotka lentoa myyvät. Itse käytän varsinaiseen varaukseen mielelläni lentoyhtiön omia varaussivuja.


Kuva Pixabay (unsplash)
Turhaa klikkailua lentoyhtiöiden ja lentovaraussivustojen sivuilla kannattaa välttää, sillä jokainen tietokoneen napin painallus analysoidaan ja lennon hinta nousee sitä mukaan, kuinka paljon sitä on katsottu. Sivustot käyttävät evästeitä eli seuraavat, mitä sivuilla teet. Seuraavana päivänä systeemi muistaa kiinnostuksesi ja tarjoaa usein kalliimpaa hintaa, - joten tyhjennä käyttämäsi selaimen evästeet.

Joidenkin mielestä lennot kannattaa varata pari kolme kuukautta ennen matkaa, jolloin ne ovat halvimmillaan. Mielestäni halpoja hintoja esiintyy myös heti silloin, kun ne ilmestyvät myyntiin eli mitä aiemmin sen parempi. Halvimmat lentopäivät ovat maanantai, tiistai ja keskiviikko. Tarjouksia löydät lentoyhtiöiden uutiskirjeistä ja Facebook-sivuilta.

Halpa lipun hinta voi olla ansa, sillä hinta saattaa nousta, jos joudut maksamaan matkatavaramaksuja, istumapaikkamaksuja tai luottokortin käytöstä. Halpalentoyhtiöt lentävät usein kauempana keskustasta oleville kentille, jolloin linja-auto-, taksi- tai junamatkoista tulee lisää kuluja. Muista siis huomioida kokonaishinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti