tiistai 7. helmikuuta 2017

Katamaraanipurjehdus Santorinilla

Mikä olisi parempi tapa tutustua Santoriiniin kuin mereltä käsin. Ennen matkaamme otin yhteyttä Santorini Sailing-nimiseen yhtiöön, joka järjestää purjehduksia. Santorini Sailingistä saa varattua yksityisiä sekä 10-hengen ryhmissä tehtäviä retkiä. Me kävimme noin viiden tunnin purjehduksella kalderassa yhdessä pienen ryhmän kanssa.Hintaan kuuluu haku hotellilta ja kuljetus takaisin. Meidät haettiin minibussilla Kamarista ja matkan varrella otettiin vielä pari muuta kyytiin. Matka alkoi Vlihada Marinasta aamulla kymmenen aikaan. Olimme valinneet päiväpurjehduksen. Tarjolla on myös auringonlaskupurjehduksia.


Red Beach
White Beach
Ensin suuntasimme kohti Red Beachiä. Emme kuitenkaan pysähtyneet siellä. Seuraavaksi ohitimme White Beachin ja Indian Hed Mountainin sekä venetsialaisen majakan. Pysähdyimme yksityiseen lahteen uimaan, jossa oli rannan lähellä myös kuumia lähteitä. Jatkoimme vielä matkaa toiseen rauhalliseen lahteen, jossa kapteeni miehistöineen valmisti hyvän BBQ-lounaan. Santorini Sailingin perustajat Ted ja Dina Stathis, - toinen kreikkalais-amerikkalainen ja toinen kreikkalais-australialainen, ovat asuneet Santorinilla vuodesta 1995. Kapteeni Ted rakastaa purjehtimista. Heidän ideansa on tarjota purjehdusretkiä, jossa pääsisi katsomaan kalderaa ja samalla syrjäisempiin kauniisiin paikkoihin, jossa pääsee yksityisesti uimaan ja snorklaamaan. He valmistavat veneessä meze-aterioita, grilliruokaa, useita lisukkeita ja tarjoavat kylmiä juomia.

Blue Lagoon II
Ensimmäinen vene oli Blue Lagoon katamaraani, joka otettiin käyttöön 2002. Katamaraani tarjoaa vieraille enemmän mukavuutta ja tilaa. Menestyksen myötä he päättivät ostaa toisen veneen ja myös heidän sukulaisiaan tuli toimintaan mukaan. Nyt laivastoon kuuluu kaikkiaan kolme ylellistä katamaraania, Triton, Blue Lagoon I ja II.


Pysähdyspaikka lounaan merkeissä kalderassa
Katamaraaniretkelle kannattaa ottaa mukaan uimapuku, pyyhe, aurinkolasit, hattu, kamera, auringonsuojavoide (ei öljy eikä spray).Suosittelen purjehdusta, vaikka se onkin melko kallista. Purjehdus maksaa 165e/hlö. Kannattaa myös varautua peruutuksiin tai muutoksiin, sillä Santorinilla voi myös tuulla kovasti. Näin kävi meidän loman loppuvaiheessa, jolloin rannalle ei ollut asiaa ja kaikki rantatuolitkin oli korjattu pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti