keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kuvakooste Curacaolta

Tässä kuvakooste matkasta Curacaolle kymmenen vuotta sitten. Curacao kuului tuolloin Alankomaiden Antilleihin, - vuodesta 2010 se on ollut oma maansa. Se muodostaa yhdessä Aruban ja Bonairen kanssa ns. ABC-saaret. Saaren pääkaupunki on Willemstad. Olimme saarella juuri roomalaiskatolilaisuuteen kuuluvaan karnevaaliaikaan, joka edeltää pääsiäistä.Olimme varanneet matkan matkatoimiston kautta, mutta matka itsessään oli omatoimimatka. Meillä oli kyllä yhteysagentti saarella ja kuljetukset lentokentältä hotelliin oli järjestetty. Parhaiten Curacaolle pääsee lentämällä Helsingistä ensin Amsterdamiin ja sieltä KLM:n lentoyhtiöllä Curacaolle.


Pääkaupunki Willemstad kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon ja se on tunnettu pastellinsävyisistä rakennuksistaan. Kaupungissa on siirtomaa-ajan tunnelmaa lisättynä leppoisalla karibialaisella elämänmenolla. Kaupungissa on myös vilkas satama ja suuret risteilyalukset pysähtyvät usein siellä.


Saarella on paljon upeita valkohiekkaisia rantoja. Pääkaupungin ulkopuolella saari on melko asumatonta ja tiet halkovat vihreää maisemaa. Me vuokrasimme saarella auton.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti