lauantai 8. heinäkuuta 2017

Uusi tuttavuus Pühaste Vulin Session ja Elevant

Viimeisin matka Tallinnaan osui kesän ruuhkaisimpaan aikaan heinäkuun alkuun. Käytimme hyväksi saamamme lahjakortin laivayhtiöltä, mikä osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi. Lahjakortti sisälsi matkan lisäksi hytin meno- ja paluumatkalla. Laiva oli niin täynnä ihmisiä, että istumapaikkaa olisi ollut todella vaikea löytää. Nyt saimme levätä hytissä. Jos vielä matkustan Tallinnaan keskikesällä, niin aion varata hytin jatkossakin.

Tarkoituksenamme oli viipyä Tallinnassa kaksi yötä. Hotellit olivat aika täynnä ja hinnat myös selkeästi korkeammat kuin esim. talvella. Varasimme huoneen St Petersbourg Hotellista vanhasta kaupungista. Kerron hotellista lisää myöhemmin.

Saavuttuamme satamaan vettä satoi kaatamalla ja salamoi, - jouduimme odottamaan ennenkuin lähdimme matkaan. Scotland Yard pubi on matkalla vanhaan kaupunkiin ja tapanamme on ollut poiketa aina siellä ennen hotelliin menoa. Tilasimme perinteisesti hampurilaiset ja olutta. Kokeilin nyt tarttolaisen Pühaste panimon Vulin Session IPA-nimistä olutta, jonka makuun ja sitruksiseen tuoksuun ihastuin. Uniq Drinks ja virolainen Pühaste ovat aloittaneet yhteistyön ja toivottavasti saamme tätä pian myös Suomesta. Kun lähdimme pubista, sää olikin jo aurinkoinen ja vaikka oli melko kylmää, ei sen jälkeen satanut.


Vielä en ole kyllästynyt pubin omaperäiseen sisustukseen ja tunnelmaan. Huomaa akvaario!


Rankkasateesta selvinneinä maistui olut.


Pühaste panimon käsityöläisoluita. Hienot etiketit.

Vanhat kirjahyllyseinät luovat tunnelmaa.
Huoneemme olikin valmis, kun saavuimme hotelliin ja saimme yllättäen isomman huoneen kuin mitä varauksessamme oli. Olimme varanneet hotellista hieronnat, mutta sitä ennen ehdimme käydä vielä pikaisilla pakollisilla apteekkiostoksilla Viru-keskuksessa.

Illan ohjelmaan kuului syöminen intialaisessa Elevant-ravintolassa Vene-kadulla. Paikkaan johtaa takorautaiset kierreportaat katutasosta ja jo noustessa toiseen kerrokseen saimme aistia paikan ihanan mausteisen tuoksun. Paikka oli seitsemän maissa jo melko täynnä ja puheensorinaa riitti. Ravintola oli tunnelmallisesti sisustettu ja kelta-oranssin värisillä seinillä oli tauluja ja tiloissa viherkasveja. Minulle ei intialainen ruoka ole entuudestaan tuttua ja kokeilimme Thali-annosta, joka riitti hyvin kahdelle. Annos sisälsi lajitelman friteerattuja kasviksia, lihaa ja kalaa sekä tietysti erilaisia 'dippikastikkeita' (en tiedä niiden nimiä). Tilasimme lopuksi myös mangojuomaa. Listalta löytyy paljon vaihtoehtoja etenkin kasvissyöjille.


Sisäänkäynti Elevant-ravintolaan
Thali-annos

Koska olimme lähteneet kotoa matkaan jo varhain aamuyöstä, olimme sen verran väsyneitä, että menimme syönnin jälkeen jo hotelliin lepäämään ja minä tietenkin nautin kylvystä, kun siihen oli nyt mahdollisuus.

Matka jatkuu… seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti