torstai 13. heinäkuuta 2017

Balti Jaama, Telliskivi ja juustopalleroita

Toisena päivänä Tallinnassa suuntasimme ensin toukokuussa avatulle Balti Jaama torille rautatieaseman kupeessa. Tori on hienosti toteutettu. Sen on suunnitellut virolainen Koko Arhitektid. Perinteisen torimyynnin lisäksi rakennuksessa on liikkeitä kuten esim. Kalevin suklaapuoti  ja eläintarvikeliike. Toisessa kerroksessa on vaatemyyntiä ja antiikkiliikkeitä.


Matka jatkui Kalamajan vanhoja puurakennuksia valokuvaillen kohti Telliskiveä. Sieltä löysimme mukavia ravintoloita ja ruokakojuja. Käväisimme vanhoista junanvaunuista rakennettuun terassiravintolaan nimeltä Peatus (suom. Pysäkki). Ilma oli sen verran viileä, että menimme sisälle vanhaan ravintolavaunuun. Tunnelma oli kuin neuvostoajalta, -  tiskin luokse oli jätetty vanhat sulakkeet ym. säätimet. Oluiden ja drinkkien lisäksi Peatuksesta saa myös ruokaa. Sitä emme tällä kertaa testanneet. Alue tuntui terasseineen varsinkin kesäaikaan todella mielenkiintoiselta, että siellä olisi viihtynyt pidempäänkin.

Illalla löysimme hyvän pihviravintolan nimeltä Oliver läheltä hotelliamme Rataskaevun kaivon tuntumasta. Ravintola sijaitsee tunnelmallisesti kellarikerroksessa. Henkilökunta puhui hyvin suomea, vaikka olin jo aloittamassa englanniksi. Annoksen sai koostaa itse. Otimme Oliver’in BBQ pihvin, - minä herkullisilla valkosipuli-kermaperunoilla sekä valkosipulivoilla. Päädyimme tilaamaan vielä jälkiruoat, sitruunamarenkikakkua ja VanaTallinn-kahvit.
Ruoansulattelun jälkeen suunnistimme vielä Dunkri-kadulla saksalaistyyliseen Beer Houseen, joka tekee oluensa itse. Oluet ovat ns. eläviä oluita eli suodattamattomia ja pastöroimattomia. Beer Housen panimo valmistaa seitsemää erityyppistä olutta ja päätimme ottaa maisteluannoksen, joka sisälsi nuo kaikki. Suosikiksemme nousi Medovar Honey, joka on valmistettu Märzen Speziel oluen pohjalta lisäten siihen paikallista luonnollista hunajaa. Vaikka olimme syöneet aiemmin, tilasimme lopulta juomien lisäksi pientä suolaista, - valkosipulileipiä ja kuorrutettuja juustopalleroita, joista tuli puolisoni suosikkeja. Saimme lopulta koko maisteluannoksen juotua ja hipsimme kivenheiton päässä olevaan hotelliimme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti