maanantai 7. marraskuuta 2016

Kahvia, teetä ja kaakaota sekä taidetta Tallinnassa

Käyn aika harvoin Tallinnassa, mikä on kyllä harmi. En siis ole mikään asiantuntija. Haluaisin tuoda kuitenkin esille muutaman jutun edelliseltä käynniltäni.

Yövyimme kaksi yötä My City Hotellissa, joka on yksityisen italialaisen taidekeräilijän omistuksessa. Hän on sisustanut hotellin tilat omilla lempiteoksillaan. Aulaa hallitsee Antonio Pedrettin isokokoiset, värikkäät työt. Katse kiinnittyy myös aulan valaisimeen, - arvaisinkin sen olevan muranon lasia tai ainakin sentyylinen. Muiden huoneiden seiniä koristaa mm. Michele Cascellan, Mimmo Rotellan, Aligi Sassun ja Mario Schifanon työt.

Hotellissa on 68 huonetta ja viisi kerrosta. Saimme superior-huoneen neljännestä kerroksesta kylpyammeella varustettuna, - se oli minun toiveeni. Kylpyhuoneessa oli lattialämmitys, mikä tuntui ihanalta. Superior-huoneissa oli myös kylpytakit ja tohvelit ja huoneet ovat hieman suurempia kuin standard-luokan huoneet. Huone oli viihtyisä ja siisti. Hotellilla on neljä tähteä.Hotellin ravintola sijaitsee pohjakerroksessa, missä tarjoillaan myös aamiainen. Hotellin saunatilat poreammeineen sijaitsevat myös pohjakerroksessa. Saunan saa varattua 20-30e tuntihintaan riippuen ajankohdasta ja sinne mahtuu maksimissaan kahdeksan henkilöä. Testasimme saunan ja poreammeen illan viimeisinä tunteina. Hyvät oli löylyt, - tuli hyvin rentoutunut olo saunan jälkeen.

Varasin hotellin tuttuun tapaan Booking.comin kautta, mutta varaaminen suoraan hotellista olisi ehkä tässä tapauksessa olllut suotavampaa. Olisin saanut hedelmiä ja pullon vettä huoneeseeni, jos olisin varannut suoraan hotellista. Hotellilla on hyvät suomenkieliset nettisivut ja viestintä sähköpostitse sujui ongelmitta. Kirjoitin lisätoiveeni suomeksi, - asia ymmärrettiin, tosin paluuviesti oli englanniksi. Muutoinkin nuoremmat ihmiset Tallinnassa eivät enää välttämättä ymmärrä suomea vaan puhuvat mieluummin englantia. Sain hotellissa ollessani erittäin hyvää ja ystävällistä palvelua.Hotellin sijainti on loistava Vana-Posti kadulla vanhassa kaupungissa. Matka Raatihuoneen torille on todella lyhyt. Lisäksi hotellista pääsee kätevästi esim. teatteriin tai oopperaan, sillä ne sijaitsevat vain parin kadunylityksen päässä.

Rakennus on 1950-luvun puolesta välistä ja se on ollut suljettu siviiliväestöltä useiden vuosien ajan, koska se palveli neuvostoarmeijaa. Julkisivussa säilynyt punainen tähti on muisto noilta ajoilta. Hotellina rakennus on toiminut vuodesta 2001 lähtien.Kävimme Viru-keskuksessa olevassa Tee & Coffee Centressä. Olin tutkinut kaupan nettisivuilta ennakkoon heidän valikoimiaan ja hintoja. Olin hankkinut hienon teenkeittimen vain vähä aika sitten ja tarvitsin lisää eri teelaatuja. Ostin kahta teetä, taiwanilaista Formosa Choice Oolongia ja China Jasmin teetä sekä kahvia. Kahvit olivat esillä papuina, mutta niistä sai pyydettäessä suodatinjauhettua kahvia. Myyjä ymmärsi ja puhui hyvin suomea. Ostin Vaniljahasselpähkinä-kahvia sekä aivan ihanaa Tiramisu-kahvia. Samalla kävimme Kaubamajan ruokaosastolla ostamassa tryffeleitä siis niitä suklaisia. Valikoima oli upea. Olisi tehnyt mieli ostaa vaikka kuinka monta, mutta onneksi maltoimme mielemme. Tryffelit olivat syntisen hyviä ja täyttäviä.

Veimme ostoksemme hotelliin ja jatkoimme kaupunkiin tutustumista. Kun palasimme takaisin huoneeseen, siellä tuoksui aivan ihana kahvin tuoksu, joka tuli ostamistamme kahveista. Tässä siis tuoksuvinkki huoneeseen!

Yksi paikka, jonka haluan vielä mainita on Vene-kadulla Mestarinpihalla (Meistrite Hoov) sijaitseva Chocolaterie Pierre. Tunnelmallinen sisäpiha ja persoonallinen kahvila, josta saa mm. kuumaa kaakaota. Suklaan ja kahvin tuoksu houkuttelee perille. Kahvila on perustettu 2003. Paikan keskiaikainen arkkitehtuuri ja rauhallinen, kodikas ilmapiiri ovat säilyneet. Pihalla on erilaisia käsityöpuoteja.Erittäin hyvä Tallinnaan matkaajan tietosivusto netissä on Lyhyt oppimäärä Tallinnaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti