torstai 3. marraskuuta 2016

Minun matkani

Ensimmäinen matkani vuonna 1979 suuntautui pienellä Georg Ots-laivalla Tallinnaan, joka kuului silloiseen Neuvostoliittoon. Matkustin äitini ja hänen ystävättärien kanssa. Yövyimme Viru hotellissa, joka oli avattu vuonna 1972. Hotelli oli ensimmäinen Viroon rakennettu tornitalo. Tallinnassa valmistauduttiin vuoden 1980 Moskovan kesäolympialaisiin, sillä Tallinnassa oli tarkoitus järjestää olympialaisten purjehdus. Ostin tuliaisiksi merikapteenin, jolla oli jo tulevien olympialaisten kunniaksi suunniteltu logo lakissa.


                 

Matkustan nykyään pääasiassa mieheni kanssa. 

Paras matkani suuntautui vuonna 2006 Jordaniaan. Teimme kiertomatkan, joka suuntautui pohjoisesta, idän aavikoiden kautta etelään. Matkan kohokohta oli käynti Petrassa.


Wadi Rum Jordania 2006

Suurin yllätykseni tähän mennessä on ollut, että olemme selvinneet matkoistamme ilman suurempia vastoinkäymisiä tai varkauksia.

En koskaan enää matkusta elokuun sesonkiaikana ilman hotellivarausta Etelä-Euroopassa, jolloin siellä on lomakuukausi. 15. elokuuta, Neitsyt Marian taivaaseenottamisen juhla, ferragosto italiaksi, on kansallinen juhlapäivä mm. Italiassa, Espanjassa, Ranskassa ja Kreikassa. Tämän saimme kokea Île de Re'n saarella Atlantilla La Rochellen edustalla, kun emme saavuttuamme saaneet yöpymispaikkaa ja yövyimme siis ulkosalla. Oli aika kurja olo. Onneksi ei satanut, kuu paistoi, mutta oli melko kylmää.

Hauskin kokemus oli kun aasi yritti tulla näykkimään eväitäni Al'Deirissä Petrassa.

Petra Jordania 2006

Matkustin viimeksi syyskuussa kolmeksi päiväksi Tallinnaan.

Matkustan seuraavaksi Peruun, jos suunnitelma toteutuu.

Unelmamatkani on ehkä joku luksusjunamatka kuten Rovos Rail Etelä-Afrikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti