tiistai 1. marraskuuta 2016

Matkan suunnittelu, osa II: Toteutus

Itse käytän hotellien ja hintojen tutkimiseen hakukoneita ja hotellivarauspalveluita. Momondo on hyvä esim. lentojen ja reittien vertailuun. Kun hinnat on selvillä, teen varauksen lentoyhtiöstä suoraan käyttämällä nettivarausta. Hotellit varaan usein Booking.comin kautta ja se on toiminut näihin päiviin asti ihan hyvin. Kotimaassa hotellivaraukset ilmeisesti kannattaisi tehdä suoraan hotellista ja esim. viimeksi Tallinnassa käydessäni olisin saanut vesipullon ja hedelmiä huoneeseeni kaupanpäälliseksi, jos olisin varannut huoneen suoraan hotellin omien sivujen kautta.

Ennakkovalmisteluihin kuuluvat passin hankkiminen sekä kohteeseen vaadittavat dokumentit esim. viisumi ja maahantulokortti. Myös vakuutukset kannattaa olla kunnossa sekä terveyteen liittyvät asiat kuten reseptit ja rokotukset. Jos taloudessa on kotieläimiä, on niiden hoidosta myös huolehdittava. Lisäksi on hyvä, jos joku katsoo asunnon perään, huolehtii kukkasista ja postista. Voi olla tarpeen myös hankkia erilaisia varusteita tai laukkuja, jos sellaisia ei ennestään ole.

Muistilistojen tekeminen ei ole mitenkään tyhmää. Teen usein pakkauslistoja, jotta muistan, mitä tulisi ottaa mukaan, sekä jotta nään, mitä kannattaa karsia pois. 

Pakkaaminen on oma taiteenlajinsa. Siihen on monia eri tapoja. Jotkut käyttävät listoja hyväkseen, toiset pakkaavat viime tingassa. Pakatessa tulisi miettiä, mitä tarvitsee käsimatkatavaroihin eli ne tärkeimmät, joilla pärjää tarvittaessa muutaman päivän, jos matkatavarat myöhästyvät.

Kaikkea ei kuitenkaan kannata suunnitella, - älä kokoa itsellesi tuntikohtaista matkaohjelmaa. Jätä varaa suunnitelman muuttumiselle ja spontaanisuudelle.

Sitten eikun matkaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti